Op weg naar de winstOp weg naar de winstIn Heerde stonden vier BB-ers aan de start. Waar Berthold vorig jaar de 10k voor zich opeiste stunt Arne Mulder dit jaar met een fraaie overwinning en evenaring zijn PR. Het plan was ontspannen te starten. Na 2-3 km schoof hij door de kopgroep om daar rustig te consolideren. Na 6km werd het toch lastiger en in de laatste kilometer werd hij ingehaald door Jan-Pieter Mondria, de latere nummer twee. "Het leek een verloren zaak maar in de laatste 100m sprintte ik hem voorbij. Eindtijd 36:46 exact gelijk aan mijn PR. Ben heel blij met dit resultaat", aldus Arne.

In zijn kielzog werd Fred Extercate 3e in een fraaie 37:09.  Zijn eerste race in vierenhalf jaar dus dat belooft wat! Bertus Gazenbeek hield na alle successen van de afgelopen weken iets de rem erop en finishte als 12e in 40:36. Peter Gils kwam even daarna binnen in 42:35. Peter was tevreden met zijn tijd, hij kwam met niet met superbenen naar de start na een stevige trainingsweek.

Mini-BB-ster Iris Gils (2002) werd vierde bij de dames 700meter nadat ze vorige week de snelste tijd bij de kids op de Stadshagenrun liet noteren.

Uitslagen van de Klokloop op de site van de Gemzen
Volg ons weekend race report op twitter.com