Amsterdam 17 oktober. 6 BB-lopers onder wie, Rietje, Borre, Hanno, Juda, IJsbrand en Peter Ligthart liepen samen met nog eens 31 000 enthousiaste hardlopers mee tijdens de marathon van Amsterdam. De omstandigheden waren perfect, een graad of tien, windkracht 2, een stralend zonnetje en veel sfeer en publiek gaven de hardlopers vleugels.

De opvallendste prestatie van de dag door een BB-loper werd geleverd door Borre de Gier. Samen met zijn trainigsmaatje Hanno Treep persten ze er op de laatste meters nog een felle sprint uit en kwamen zij aan zij over de finish! Borre en Hanno liepen naar een mooi persoonlijk recordtijd in 3 uur en 6 min en 18 seconden!

Borre verbeterde zijn oude record uit 2007 met maar liefst 41 minuten! Hanno verbeterde zijn beste tijd uit 2007 met bijna 4 minuten. In de slotkilometers passeerden ze Peter Ligthart die voortvarend van start ging, maar na krampverschijnselen vanaf het 28 kilometerpunt zijn doel om onder de 3 uur te lopen in rook op zag gaan. "Ik heb de eerste helft van de race te weinig gedronken en dat is me opgebroken." Ondanks alles finishte Peter ook nog in een persoonlijk record en liep naar 3 uur 7 min 8 sec. Een verbetering van zijn persoonlijk record van 2009 met 2 minuten. Juda ging gecontroleerd van start maar merkte zoals verwacht dat hij te weinig kilometers in de benen had en hield het na 33 km voor gezien.

 

Rietje en IJsbrand  liepen een vlakke race en finishten in respectievelijk 3 uur 44 minuten en 3 uur en 53 minuten. Rietje bleef daarmee net een minuut boven haar beste tijd van 2007 steken. 

Op de halve marathon hield Gerjos Weelink de eer hoog door zijn persoonlijk record met 2,5 minuut aan te scherpen tot 1 uur en 31min en 57seconden.  

Voor alle uitslagen klik hier