Ameland, Afgelopen zaterdag streedden twee BBlopers om de hoogste eer tijdens de "Off the road triathlon Ameland". De deelnemers kregen een zeer pittig parcours voorsgeschoteld. Te beginnen met 500 meter zwemmen in de Waddenzee aansluitend 24kilometer ;MTB en als toetje 6 km crossloop over Ameland.

Patricia Seinen deed het erg goed in haar leeftijdsklasse en behaalde een tweede plaats.

"Het zwemmen is toch erg zwaar,veel golven en de boei kwam maar niet dichterbij. Het fietsen is mijn sterkste onderdeel en dat ging echt fantastisch. Veel triatleten klaagden na afloop over de slechte conditie van het strand. Doordat ik niet te snel ben gestart, heb ik ongelooflijk veel mensen ingehaald, zelfs mannen die 5 minuten eerder waren gestart en de Nederlandse jeugdkampioene triathlon op de weg. Het lopen was zwaar en ben uiteindelijk weer ingehaald door de Nederlandse kampioene." Uiteindelijk was Patricia 3 minuten sneller dan vorig jaar.

Arjo Spans presteerde ten opzichte van vorig jaar iets minder vanwege een trainingsachterstand maar kon toch terugkijken op een goed opgebouwde race en finishte als 13e bij de mannen 40+. ;