Afgelopen weekend vond de vierde en laatste wedstrijd in deGelders- Overijsselse crosscompetitie plaats. Na een mooie seizoensopener met de Wijthmenerplascross werden achtereenvolgens Harderwijk en Epe aangedaan. De ontknoping ging nu plaatsvinden in Kraggenburg. Een mooie groep BB-lopers was naar Flevoland gekomen om de plekken in het klassement te verdedigen of nog net dat treetje hoger op het podium van het eindklassement te klimmen. En met succes. Daarnaast was dit een mooie kans om alvast het NK-parcours te verkennen dat over drie weken op hetzelfde parcours zal plaatsvinden. Ook het parcours leverde enthousiaste reacties op.

Bram Rouwen mocht als eerste aan de bak, hij verdedigde de hele competitie de eer op de korte cross. Net als de eerdere wedstrijden kwam Bram vlak achter de eerste plaatsen over de finish. Hij werd vandaag zesde en werd daarmee vijfde in het eindklassement.

Bij de lange afstand voor dames overheersten de BB-dames. Het ladies weekend wierp duidelijk zijn vruchten af met een eerste en tweede plaats. Voorafgaand stonden Lieve Tollet en Gerja Zielman ook dichtbij elkaar in het klassement, dus deze wedstrijd ging beslissend zijn. Uiteindelijk greep Lieve met een flinke krachtsinspanning de eerste plaats door met een halve minuut verschil voor Gerja te finishen. Krista van Os werd vierde bij de dames 40+ en was erg enthousiast over het crossparcours: ‘Pittige en uitdagende ronde. Strand, mul zand, heuveltjes, slingerpaadjes, knolleveld, het is er állemaal!’

 

Bij de lange afstand voor heren waren de BB-lopers goed vertegenwoordigd. Joep Emmen wist met een sterke eindsprint op een pittige zandstrook de tweede plek te pakken. Daarmee stelde hij de eerste plek in het klassement voor heren senioren veilig. Gert Versteeg werd op dezelfde afstand 7e en door zijn constante prestaties in de subtop werd hij daarmee derde in het eindklassement. Niet ver daarachter werden Matthijn ten Doenschot en Job van Iersel 9e en 10e.

 

In het klassement bij de heren 40+ was nog een spannend gevecht gaande om plek drie in het klassement van de crosscompetitie. Onze eigen Frankwin Mussche was onderdeel van deze heroische strijd en behaalde de derde plek door een slimme race te lopen: ‘de ronde liep mijn directe concurrent ver bij me weg, daarna kon ik dichterbij komen. Vervolgens kon ik met name in het zand op de heuvels dichterbij komen en voorbijsteken’. Een mooie prestatie. Daarachter genoot ook Erik Rozeboom van het pittige parcours met een solide race.

 

Podium dames 35+

 

Prima podium

Podium mannen 40+

BB-Prijswinnaars