Het is halverwege december. Een ideaal moment voor Koning Winter om de kop op te steken. Hij liet dit weekend de honneurs echter waarnemen door zijn broer, Prins Herfst. Harde wind, waterkou en af en toe een fikse bak regen. Voor sommige BB-Lopers ideaal weer.

 

Marathon Spijkenisse

De absolute Koningen van dit weekend liepen in Spijkenisse. André Gijssendorfer en Remco Groot Beumer zijn de twee leden die houden van winterse omstandigheden en kozen een vrij specifieke marathon uit om te pieken, de Marathon van Spijkenisse. De marathon is niet druk bezet, maar voert wel over een vlak parcours met verschillende mooie uitzichten.

André liep 1 seconde boven zijn PR die hij afgelopen februari had gezet in de Two Rivers Marathon in het ook al zo bescheiden Zaltbommel en kwam zo voor de tweede keer dit jaar onder de drie uur uit. “Het waaide heel hard en ik had wat moeite om in mijn ritme te komen. Dit lukte aardig na 10 km. Bij 25km had ik wat last van mijn maag, maar kon daarna van de wind af lekker doorlopen”. Dat bleek wel, want langs de kilometertijden van André kon je een liniaal leggen.

Remco liet zich niet gek maken en koos veelal voor zijn eigen tempo in plaats van koste wat het kost in een groepje te hangen. Hij kwam heel mooi door in 1:34 en heeft ontzettend veel lopers opgepikt onderweg. “De wind maakte het enorm zwaar en aan het einde had ik echt beton in mijn poten, maar ik ben heel tevreden met deze 3:10”. De meest kenners waren het er wel over eens dat de lopers onder iets betere omstandigheden minuten minder over de klassieke afstand hadden gedaan. Extreem goede prestatie dus van beide heren.

 

GOK cross Harderwijk

Met maar liefst 21 lopers waren de BB-Lopers goed vertegenwoordigd op de GOK cross van Athlos in Harderwijk. Op een vlak parcours met elke rondje 1x een setje glooiing werd er hard gelopen en had de speaker van dienst het druk met elke BB-er bij naam noemen. Bij de lange cross werd Joep Emmen als eerste BB-er genoemd bij de finish. Hij eindigde voor Erik Slomp en Tim Besten. Bij de dames eindigde Tess Boekema als eerste na een naar eigen zeggen “matige cross”.

Bij de korte cross was Bram Rouwen enorm rap. Hij werd tweede in 9:45. Mark Hakbijl werd derde bij de Mannen 40+.

 

Cross Luttenberg

Zaterdag werd er door velen gecrosst in Harderwijk. Op zondag was Luttenberg aan de beurt. Jasper en Malou liepen de 5,3km en Krista liep de 10km gelopen. Jasper kwam zeer ontspannen over de streep en helaas is Malou niet gefinisht. Zij had de (mentale) kop verkeerd en heeft daarna nog de 10km als rustige DL gedaan om het hoofd weer een beetje leeg te lopen. Dat is haar gelukt, de glimlach was er weer! De 10km van Krista ging degelijk en redelijk contant. “Onderweg goed kunnen genieten van deze toch wel mooie crossloop!” aldus Krista.

 

Leisure World Kerstloop Dronten

In Dronten liepen Martijn Schakelaar en Nardie Mulder de 10km. Vooral Nardie zal goed gemutst teruggekeerd zijn naar Zwolle. Zij liep op het parcours met vooral rechte paden wederom een PR. Deze keer snoepte ze vijf seconden van haar PR af, welke ze scherp stelde op 44:16! Martijn Schakelaar ging iets minder vrolijk naar huis. “Ik lag na 8km op de grond. Het was enorm glad in een van de bochten, ik kon daarna mijn tempo niet lekker meer vinden.”

Drie BB-ers kozen voor de halve marathon. Hellen Berger-de Vries eindigde in een heel sterk veld als 9e dame met een mooie 1:24:31. Ze eindigde daarmee net achter Sjoerd Rosema, die twaalf seconden minder nodig had voor de 21.1 kilometer. Jeroen Ten Klooster bewees maar weer eens dat “steady” zijn middle-name is. In een race die werd gekenmerkt door “wind, polders en drie ten Kloosters aan de start”, liep hij naar een mooie 1:20:51.

GOK Harderwijk
Korte cross
Bram Rouwen 9:45 2e MSEN 
Mark Hakbijl 10:10 3e M40+
Lange cross (dames en heren 50+
Tess Boekema 33:53 1e VSEN
Lieve Tollet 35:19 2e VSEN
Gerja Zielman 35:26 3e VSEN
Izak Hiekmstra 36:04
Annemiek Klein 39:52
Lange cross heren
Joep Emmen 38:48 2e MSEN
Erik Slomp 39:25 3e MSEN
Tim den Besten 40:14
Willard Bredewold 41:0
Remco Akse 42:26
Maarten Nieuwenhuis 43:38
Gert Versteeg 44:08
Maurits Bloem 44:23
Michel Blauwgeers 45:00
Mark Hogeboom 45:10
Frankwin Mussche 45:57
Erwin Kreule 46:27
Dick van Os 47:59
Erik Rozeboom 49:46

Marathon Spijkenisse
Andre Gijssendorfer 2:58:36
Remco Groot Beumer 3:10:55
Cross Luttenberg
5,3 KM
Jasper Koopman 23:32
10km
Krista van Os 49:33

Leisure World Kerstloop 
10km
Martijn Schakelaar 37:56
Nardie Mulder 44:16 PR
Halve marathon 
Jeroen ten Klooster 1:20:51
Sjoerd Rosema 1:24:19
Hellen Berger-De Vries 1:24:31 

 

 

 

Remco en Andre voor de start

Andre op weg naar een mooie sub 3

Crossen in de bossen van Harderwijk

BB-ers in de achtervolging