Crossen in Lettele

Zondag 1 december vond de Oostermaetloop in Lettele plaats. Een aantal BB-lopers verschenen hier met succes aan de start. Op de 5.3 kilometer won Gerja Zielman bij de dames. Bij de heren won kersvers lid Jean Seine. Hij staat knap bovenaan dit klassement over de tot nu toe gelopen crossen.  Bij de heren 40+ stond Jeroen van ’t Klooster op het podium van de 10 kilometer. Hij werd tweede in een tijd van 38:11.


Mooi PR Stefan Koopman in Bunschoten

Stefan Koopman deed in Bunschoten mee aan de Sint Nicolaasloop en liep een prachtig PR. Na een tijdje kwakkelen kwam het er nu helemaal uit. Een mooi ingedeelde race waarbij de kilometers steeds sneller voorbij vlogen, leverde een tijd van 38:18 op. Dat smaakt naar meer!Sintloop in Heerde

In Heerde wordt traditiegetrouw hardgelopen rond het Sinterklaasfeest en bij die traditie horen snelle tijden van BB-lopers. Over een mooie ronde door het Zwolse bos wordt eerst heuvelop gelopen en het tweede deel vooral heuvelaf. De 10 kilometer legt deze ronde twee keer af. 

Op deze afstand kwamen had zich na de eerste ronde een twee man sterke kopgroep afgetekend met daarin Tim den Besten. Henk Slager, die zich vooraf niet topfit voelde, liep daar kort achter. Door een sterke tweede ronde wist Tim de winst naar zich toe te trekken in een mooie tijd van 34:03. ‘Heerlijk gelopen zo vlak de rustperiode!’ Zo geeft Tim aan. ‘Het parcours blijft schitterend’. Kort daarachter eindigde Henk Slager in 34:32, waarmee hij ook tevreden is. Hij mocht daarmee het podium als derde beklimmen. Niels van Hoorn liep hierachter zijn eerste race na zijn marathon. Hij geeft aan nog niet helemaal hersteld te zijn van marathoninspanning en liep met de handrem erop. Dit ging naar tevredenheid. De eerste ronde liep hij steady om vervolgens in de tweede ronde te versnellen naar 39:33. 

Op de 5 kilometer liep Taco Schaaf naar een derde plaats in 16:16. Hij moest de 2 koplopers van ACO van Elderen al snel laten gaan, maar liep op eigen tempo een degelijke race. Het ging iets moeizamer dan gehoopt, maar desondanks een prima prikkel na zijn recente halve marathon.

Sintloop 2019