Helaas viel de Zandenplasloop dit jaar samen met "onze" eigen cross. Dat maakte de keuze er niet makkelijk op maar een aantal BB lopers kozen voor het snelle asfalt rondom de zandenplas. Een aanloopronde van ruim 2 kilometer en daarna een prachtige glooiende lus door het zandenbos met nauwelijks bochten. Dit parcours staat garant voor snelle tijden als de vorm goed is; bovendien doen er altijd veel snelle atleten mee aan deze wedstrijd.

Prachtige persoonlijke records vielen op te tekenen voor Henk Slager, Ferry van Laar en Germien Krul maar ook de overige BB'ers deden van zich spreken met degelijke prestaties op de gecertificeerde 10 kilometer.

Tim den Besten (33.57) liep zijn op 1 na snelste tijd; opnieuw een tijd onder de 34 minuten maar nu op een gecertificeerd parcours. "Mag wel tevreden zijn. Benen zijn even toe aan wat rust. Trainingen gingen laatste twee weken te zwaar en dan is dit gewoon een een prima tijd" aldus Tim.

Henk Slager (34.13) "Ik kwam hier voor maar 1 ding, een 34'er op de 10 en dat is gelukt!" en hoe......een verbetering van zijn persoonlijk record met meer dan een minuut, echt bijzonder!

Martijn Schakelaar (37.27) is op de weg terug na een mindere periode....of zoals hijzelf aangeeft "dat begint er weer op te lijken"

Hellen Berger-de Vries (39.14) onderweg terug na een vervelende blessure. Degelijke wedstrijd waarbij zij de premie sprint na 1.500 meter bij de dames wist te winnen.

Wynand Fokkert (40.06) is nog wat aan het zoeken naar zijn vorm maar kwam alweer heel dichtbij de 40 minuten grens.

Ferry van Laar (41.18) liep een persoonlijk record; hij krijgt de 40 minuten grens in beeld!

Ronnie Krul (43.41) kwam tot een degelijke tijd; biedt perspectief voor de komende wedstrijden

Germin Krul (44.31) voor het eerste onder de 45 minuten en dat een week na de halve marathon op Terschelling; knappe prestatie.

5km
Leon van Dijk (19:54)

Henk Slager, dik PR op de 10km - © Harry van 't VeldHenk Slager, dik PR op de 10km - © Harry van 't Veld
Leon van Dijk - © Harry van 't VeldLeon van Dijk - © Harry van 't Veld
Ferry van Laar, PR op de 10km - © Harry van 't VeldFerry van Laar, PR op de 10km - © Harry van 't Veld
Germoen Krul, PR op de 10km - © Harry van 't VeldGermoen Krul, PR op de 10km - © Harry van 't Veld