Emmeloord, zaterdag 11 september 2010 werd de 20e editie van de Fish Potato Run (8EM :12.88km) gelopen. Een wedstrijd met de start in de haven van Urk en de finish in het centrum van Emmeloord. Alle lopers werden met bussen naar de start in Urk gebracht. De BBlopers hadden het geluk dat ze in een prive busje in Urk werden gedropt.

De onverwacht warme omstandigheden (25 graden) en een windje in de rug maakten het lopen van deze wedstrijd extreem zwaar! De organisatie had tijdens de race voor voldoende sponsen, water en energiedrank gezorgd. Desondanks was het voor de ruim 1500 deelnemers flink zweten en afzien! Bij de finish was daar de vertrouwde stem van speaker Henk Borgmeier en de vers gebakken vis en een zak aardappelen als beloning!

Vijf BBlopers liepen mee. Susan Warmer, Hans Lindeboom, Bertus Gazenbeek, Maarten Vos en Berthold Berger.

Susan had duidelijk haar dag niet en had last van de warmte en van haar voet en moest in het zicht van de finish haar race beeindigen. Bij de mannen senioren liep Hans Lindeboom in een sterk internationaal veld naar een 15e plaats in een tijd van 44'51".

Bij de veteranen 40+ liep Bertus Gazenbeek naar een keurige 54'22". Maarten Vos liet de chrono stilstaan op 57'57". Berthold liep in een goed opgebouwde race naar een tweede plaats in deze klasse in een tijd van 44'20". Voor alle uitslagen kijk op : http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2010091121417