Oktober is een maand waarin veel wedstrijden op de hardloopkalender staan. Dit weekend was er dan ook voldoende keuze om de patta's van stal te halen voor een wedstrijd al-dan-niet in de regio. De weersomstandigheden willen ook nog wel eens snel wisselen in deze tijd van het jaar; zo was er zaterdag een veelal druilerig miezerregentje en kilte (Meppel) tot een warmere/beetje broeierige zondag bij de overige wedstrijden. Een week voor de piekwedstrijd in Stadshagen hebben meerdere BB-lopers nog hun vorm/conditie getest.


ReestRun Meppel
Het lijkt de laatste tijd wel vaker te gebeuren......nu ook in Meppel.......op de 10 kilometer werden de lopers verkeerd gestuurd waardoor de meesten al na (ruim) 8 kilometer weer terug op de atletiekbaan waren. Dit leverde een onverwachte overwinning op voor Gert Versteeg ondanks dat Remco Akse harder heeft gelopen. Remco kwam als enige weer terug op het parcours maar liep daardoor zo'n 2 kilometer meer en dit betekende uiteraard dat vele lopers weer sneller terug waren in Meppel. Uiteindelijk is er wel besloten Remco het hoogste schavot te laten betreden en werd Gert dus de nummer 2. "Nog nooit met zo'n zuur gevoel op het podium gestaan" aldus Remco. 

Een mooie vermelding verder voor de prestatie van Annemiek Klein, zij kwam als eerste vrouw binnen in een tijd van 36.57.

Bij de vrouwen liep Hellen Berger-de Vries naar de 2e plek op de Halve Marathon (1.30.42) - Hellen op de weg terug na een vervelende blessure liep deze wedstrijd als tempotraining.

8 kilometer
Remco Akse na 10,2 kilometer gefinisht - overall winnaar
Gert Versteeg 30.52 (1e)
Berthold Berger 32.11 (2e man 50)
Annemiek Klein 36.57 (1e vrouw)

Halve marathon
Hellen Berger-de Vries 1.30.42 (2e vrouw)
Ferry van Laar 1.35.16
Bij de start wel de juiste richting
Podium 10km of was het nu 8+km #winstzonderwinnen
BB-lopers4 Mijl Groningen
Deze grote najaarsklassier loopt via een bijna perfecte lijn van Haren naar Groningen. Vele duizenden lopers en toeschouwers maken er gezamenlijk een jaarslijks terugkerend hardloopfeestje van.
Mooie prestaties voor de BB'ers die naar "het hoge Noorden" zijn afgereisd. Lieve Tollet liep in de prijzen en werd zelfs eerste vrouw bij de 35+ categorie nadat ze erin slaagde om haar concurrrente voor deze positie in de laatste paar honderd meter te achterhalen. Hieronder de uitslagen van deelnemende BB'ers met daarachter hun gemiddelde kilometertijden op deze bijzondere afstand - geeft een aardige weergave van de onmiskenbare snelheid over 6,4 kilometer 

Taco Schaaf 20.51 (3.14 per km.) 
Joep Emmen 21.14 (3.18 per km.)
Bas Boekema 22.51 (3.33 per km.)
Lieve Tollet 24.31 (3.50 per km.)
Tess Boekema 28.38; zij liep in dienst van andere lopers


Nordwin Fitrun Leeuwarden
Een voor "ons Swollenaeren" onbekende loop in Fryslan. 
Mooi te zien hoe onze Jan Pullen daar met grote afstand de eerste plek voor zich opeist in een dikke prima tijd van 34.47 op de 10 kilometer.


Rondje Bussloo
Herfsteditie 2019. Een dikke lus rondom de recreatieplas, veelal heerlijk glooiend strak asfalt maar zeker ook enkele pittig drassige doorkomsten van meerdere honderden meters onverhard.
Gerja Zielman en Martijn Schakelaar beiden na een kwakkelperiode terug op zoek naar een mooie najaarsvorm liepen hier de kort bemeten 15 kilometer. Gerja finishte na 1.01.25 als tweede vrouw en Martijn liep naar een overall overwinning in en tijd van 58.56.
Martijn en Gerja