Afgelopen weekend was weer een uiterst productief BB-weekend. Naast de maandelijkse duurloop waaierde de blauwe brigade uit voor zoveel topprestaties dat het voor jullie redactie bijna niet bij te houden was. Maar we doen een poging :)

Singelloop
Op de koudste 6 oktober sinds het begin van de weermetingen (aldus het KNMI) stond de Singelloop roodomlijnd in de agenda van een goed stel BB-lopers. De Singelloop is door de marketingjongens van Golazo omgedoopt tot #degezelligste. En een gezellige dag werd het. Dit was vooral te danken aan het goede stel in het blauw en minder aan de gure omstandigeheden in Utrecht, waarbij kleine plukjes publiek ineengedoken vanonder hun paraplu's de lopers aanmoedigden. De BB-trein denderde desondanks door Utrecht. Er werden enkele mooie PR's gelopen.

Taco Schaaf was tot 6km op PR koers, maar moest daarna zonder groepje tegen de wind op boksen en had daar niet de benen voor. 33:35 is een prima tijd, maar helemaal tevreden was hij niet.

Bredewold pakte in de trein nog even een zen-momentje in de stiltecoupé en dat betaalde uit. Met 34:33 was hij een stuk sneller dan een paar weken geleden in Berkum.

Remco Akse stapte met kleine oogjes de trein in maar kwam gedurende de dag steeds verder op stoom: 35:32

Vlak daarachter liep Rob Goutbeek een keurige 35:43. Daarbij op het stuk tegen de wind in geholpen door Erik Slomp die niet zijn dag had en finishte in 35:56.

Mark Hoogeboom en Marco van Eijk liepen ondanks de pittige omstandigheden rond hun PR tijden. Marco slaagde er in een paar seconden van zijn PR af te schaven: 38:50.
Mark zijn klokje gaf ook een PR aan, maar de tijdwaarneming van de wedstrijdorganisatie besliste anders en noteerde 36:33. Mark onderscheidde zich bovendien door de goudgele versnaperingen te verzorgen voor de terugtrein.

Tess Boekema liep 38:34 en hield een goed gevoel over aan de wedstrijd. Waar velen de tweede helft van de wedstrijd wat inzakten kon ze lekker doortrekken en nog wat versnellen.

Lieve Tollet verdient met 39:13 een eervolle vermelding, want ze was 1e in de categorie V35. Eentje voor het plakboek. Dat ze in deze categorie de enige deelnemer was zeggen we er niet bij. En bovendien: wie er niet is kan je niet verslaan, je moet er maar staan. Best bijzonder trouwens voor een grote wedstrijd als deze.

Stefan Koopman introduceerde vandaag een geheel eigen variant op de soeplessemethode. Hij noteerde een PR van 39:54 door een stevig tempo af te wisselen met wandelpauzes. Wynand Fokkert liep 40:21 en was niet helemaal tevreden. In tegenstelling tot Nardie Mulder 44:21 die een op de weg terug van een weekendje Zeeland even een dik PR kwam scoren in Utrecht.

Viviënne Morssinkhof liep een halve thuiswedstrijd en hield de eer hoog op de 5 kilometer. Met 21:30 was ze een minuut sneller dan tijdens de Berkumloop.

Singelloop Utrecht


Bikkelloop
Ook bij de Bikkelloop in Zuidwolde werd goed gescoord:

- Henk Slager dook voor het eerst door de 35minutengrens en werd daarmee derde bij Msen in 34:55.
- Tjibbe de Vries was 2e van M60 in 40.11.
- Jasper Koopman liep een mooie 45.30.
- Hellen Berger - de Vries mocht het podium op als eerste dame 40+ in 38.30.

Henk Slager


Nog meer wedstrijden

Ook elders gepresteerd.
Bij de Alerdinckloop won Malou Eisen de 5km en Gerja Zielman de 10km.
Kersvers lid Gert Versteeg liep in Kampen een officieus PR en werd derde op de 5km in 17:51. Jan Schra won hier de 15km.
Mark Hakbijl ploegde over de Veluwe: "Nog nooit zo’n eind over zo’n slecht begaanbare modderige ondergrond gelopen, maar leuk dat het was!”

Jan Schra