Het baanseizoen zit er weer op voor dit jaar, maar niet zonder nog even sterk af te sluiten op de Utrechtse atletiekbaan afgelopen vrijdagavond. Een mogelijkheid om voor de voorlopig laatste keer te pieken of om juist eens wat anders te proberen.
 
Dat laatste deed Stefan Koopman, die zich aan een 100 meter sprint waagde. In de 10e van in totaal 14 series liep hij weliswaar een knappe 13,35, maar helaas met net iets te veel rugwind (2.3 m/s).
 
Hij kon in de herkansing op de 1500 meter later die avond. Mark Hakbijl, nog niet lang terug van vakantie en daardoor niet in topvorm, zorgde ervoor dat hij in dezelfde serie terecht zou komen als Stefan. Mark liep zoals gepland ontspannen voorin het deelnemersveld mee. Stefan kon prima volgen en liep rondenlang op pr-schema. Met het klinken van de bel gaf Mark vol gas - tot verbazing van zowat iedereen - en liep een slotronde van zo’n 64 seconden. Stefan volgde een seconde of zes later, met een dik pr.
 
Tot slot - en al behoorlijk laat op de avond - kwamen Jan Schra, Taco Schaaf, Remco Akse en Jan Pullen in actie op de 3000 meter. Taco liep lang op kop, maar moest uiteindelijk Jan S. nipt voor zich dulden. Daarachter liep Remco. Moegestreden door het lange maar succesvolle baanseizoen lukt het hem ditmaal niet om een zoveelste pr te lopen, gevolgd door Jan P., die het ook niet bepaald gemakkelijk had.
 
Niet lang voor middernacht was het dan de beurt aan Lieve Tollet en Nardie Mulder. Lieve liep in goede positie, zo halverwege het deelnemersveld. Nardie had op de valreep Mark overgehaald haar te gaan hazen. Ze liep keurig op het vooraf bedachte schema - tevens vanaf de kant gecoacht door trainer Erik Slomp - met een prima eindversnelling naar een nieuw pr. De haas finishte weliswaar een fractie eerder - niet naar ieders goedkeuring, zo bleek achteraf - maar enkel om de gehaasde tot maximale prestatie te bewegen. En dat lukte!
 
100 meter
Stefan Koopman 13,35 (“pr”)
 
1500 meter
Mark Hakbijl 4:39,08
Stefan Koopman 4:44,67 (pr)
 
3000 meter
Jan Schra 9:07,95 (pr)
Taco Schaaf 9:08,65
Remco Akse 9:20,15
Jan Pullen 9:33,90 (pr)
Lieve Tollet 10:50,00 (pr)
Mark Hakbijl 12:14,66
Nardie Mulder 12:14,78 (pr)
 
 Finish van Stefan
 
Afterparty