De afgelopen week was het qua temperatuur weer wat aangenamer loopweer. Wedstrijden werden dan ook niet meer afgelast en dus hebben een aantal BB'ers deze kans gepakt om kort voor "het zomerreces" nog even hun vorm te testen.

Klepperstadloop
Dit bochtige klinkerparcours door een wijk van Hardenberg is zeker niet makkelijk; echt snelle tijden worden hierop dan ook niet gelopen. Toch een gezellig midweekse avondwedstrijd om jezelf even uit te dagen. 6 BB'ers stonden hier aan de start, in aantal eerlijk verdeeld over de 5 respectievelijk 10 kilometer. 

Jan Schra had het zwaar, kwam binnen in een toch niet onverdienstelijke 16:20 op de 5 kilometer en stond daarmee net naast het podium. Bij de dames deden Nardie Mulder en (nieuw lid) Rianne Niewold mee - zij liepen dicht bij elkaar, waarbij Nardie net wat sneller was in 21:26 om 21:56.

Bij de 10 kilometer waren er podiumplaatsen voor Henk Slager (2e man) in een degelijke 35:42 en Maurits Hoonhorst (1e man 40) in 38:06 en dat een week na zijn harde val tijdens de triathlon van Holten; kortom heel goed herpakt. Vincent Buitenhuis kon met een ultieme krachtsinspanning net onder de 37 minuten blijven - 36:59.

Baanloop Steenwijk
10.000 meter op de baan, het equivalent van 25 rondes; kortom het mentale aspect speelt hierin een grote rol. Geconditioneerd rondes lopen en daarmee toewerken naar mooie tijden. Er zijn weining mogelijkheden dit op de baan te doen echter in Steenwijk wordt dit jaarlijks georganiseerd als onderdeel van een grotere atletiekinstuif. In totaal waren er 28 deelnemers die in 1 serie de strijd met de klok aangingen. Onder hen Jeroen ten Klooster die er net niet in slaagde onder de 37 minuten grens uit te komen maar met een indrukwekkende slotkilometer wel een mooie 37:05,04 noteerde. Ferry van Laar heeft ook "geproefd aan deze mentale veldslag" en liep steady naar 42:26,79. Tenslotte Martijn Schakelaar, hij liep tot bijna 8 kilometer kort achter Jeroen maar moest de strijd met steek in de zij staken.

Wageningen Track Meeting 2

Deze instuif vindt meerdere malen per jaar plaats; mede door de centrale ligging in Nederland komen hier veel sterke lopers op af. De specifieke baantrainingen van de afgelopen periode wierpen ook nu weer hun vruchten af met maar liefst 5 persoonlijke records op 6 deelnemende BB'ers aan de 5.000 meter. 

Mooie magische grenzen gingen eraan:
Bredewold - 15:54,78 - PR - voor het eerst onder de 16 minuten;
Remco Akse 15:57,30 - PR - voor het eerst onder de 16 minuten;
Tim den Besten 16:41,84 - PR
Mark Hogeboom 16:57,88 - PR - voor het eerst onder de 17 minuten;
Stefan Koopman 17:44,96 - PR - voor het eerst onder de 18 minuten;
Wynand Fokkert 19:11,06
 
Complimenten ook voor ons trainersgilde! 
 
Dorpsloop De Lutte
Aan deze gezellige en bekende loop door het dorpje De Lutte, dicht tegen de Duitse grens deden Erwin Kreule en nieuw lid Annemiek Klein mee. Beiden liepen er de 10 kilometer. Erwin in een stabiele 38:11 en Annemiek was eerste bij de vrouwen senioren met een tijd van 44:22. 
 
Great Glen Ultra 
Hardlopen van een hele andere orde! Een zware ultra door de highlands van Schotland. Onze "ultratrailer" Peter Ligthart had opnieuw een prachtige uitdaging gevonden voor zijn passie, het combineren van duur, trail en hoogte. Voor het eerst heeft hij kennis mogen maken met een DNF. Na 63 van de 114 kilometer is hij uitgestapt. Kort commentaar: "De benen weigerden verdere medewerking.....volgend jaar herkansing"

Wageningen Track Meeting 2