De zomer is in volle gang en dat betekent dat elke stad, dorp en wijk zijn wegwedstrijdjes organiseert. Wegwedstrijden die gepaard gaan met veel enthousiast publiek met vaak wat eten en drinken in hun handen. Prima ambiance om te lopen, zo bleek. 

 AsRENdorp

De organisatie heeft gekozen voor een andere route dan voorgaande jaren voor de “Parijs-Roubaix van de Zwolse straten”. Dat deed helemaal niets af aan de sfeer en de opkomst. Vele Blauwhemden wisten de reis (het reisje) naar het Assendorperplein te maken. Voor velen een echte thuiswedstrijd in de gezellige wijk. Om de sfeer nog te verhogen heeft de organisatie dit jaar een prijs beloofd voor de gezelligste straat van Assendorp. Daar werd enthousiast gebruik van gemaakt, wat resulteerde in vijf punten waar de lopers hartstochtelijk werden aangemoedigd. 

De lopers konden kiezen voor een 5 of 10 km over het bochtige parcours. Het weer was prima en er werden veel mooie uitslagen gelopen. 

Jan Pullen is nooit ver van zijn huis geweest tijdens de AsRENdorp en hij voelde zich dan ook als een vis in het water, hij eindigde als tweede achter een ontketende Bart van Adrichem. Net te kort voor het podium, maar in een PR kwam Mark Hogeboom na 17:24 terug op het Assendorperplein. “Dit is dus naast het gezelligste, ook het snelste parcours van Zwolle”, grapte hij. 

Mark Hakbijl, die na vier weken vakantie in the States weer begonnen is met trainen kwam te kort voor de tussensprint op de Verenigingstraat, maar wist wel als eerste van de 40+er’s over de streep te komen. Het podium voor deze categorie werd gecompleteerd door Martijn Schakelaar en Vincent Radewalt. Job van Iersel, tijdens de warming-up nog druk bezig met de fles geven, kwam niet veel later dan Vincent binnen in een prima tijd van 20:10. Frank van Bruggen had het warm en vond het veel bochten, maar kwam toch binnen in 20:49. 

Op de 10km stonden er iets minder BB-Lopers aan de start maar was er evenwel succes. Nanno van Dijk, onlangs lid geworden, legde een mooie 10km op de Assendorper straten en wist de 40+ categorie te winnen. Timo Berkenbosch, die niet geheel tevreden was over zijn eindtijd, liep naar een tweede plek bij de mannen 40+. Dezelfde uitslag was er voor Krista van Os, die volgens eigen zeggen iets harder had kunnen lopen als ze de avond daarvoor meer rekening had gehouden met de rondes door haar wijk.  


Munnikenslagloop

Ook in Rouveen worden de lopers over een bochtig stratenparcours gestuurd om rondjes van 2,5km te lopen tijdens de Munnikenslagloop. Er was één BB-Loper die de reis naar Rouveen maakte. Maarten Nieuwenhuis, nieuwbakken 40+er, behaalde zijn eerste podium in deze categorie door tweede te worden op de 10km. Na 4 rondjes door het dorp liet hij de klok stilstaan op 35:50. 

 
Trackmeeting Utrecht

Ook veel bochten, maar niet door smalle straten heeft Willard Bredewold kunnen tellen tijdens de trackmeeting in Utrecht. Willard, die samen met een groep andere BB-ers het baanseizoen draait, reisde af naar de Dom-stad voor een 3000meter. De sfeer was top, het weer een stuk beter dan de laatste keer dat hij daar liep en zijn eindtijd net geen PR, maar wel heel rap. 9:18:09. 

 

AsRENdorp
5KM
Jan Pullen: 17:04 (2e Msen)
Mark Hogeboom: 17:24
Mark Hakbijl: 18:09 (1e M40+)
Martijn Schakelaar: 18:25 (2e M40+)
Vincent Radewalt: 19:06 (3e M40+)
Job van Iersel: 20:10
Frank van Bruggen: 20:49
10KM 
Nanno van Dijk: 38:29 (1e M40+) Timo Berkenbosch: 39:47 (2e M40+) Krista van Os: 46:03 (2e V40+) Munnikenslagloop Maarten Nieuwenhuis: 35:50 (2e M40+) Trackmeeting Utrecht Willard Bredewold 9:18:09

 

Volledig blauw podium bij de AsRENdorp