Wageningen 07 juni - Samen met Rijssen 3000m vorige week was deze avond aangewezen als de eerste piek van het baanseizoen. Daarom togen dan ook 8 BB Lopers, vergezeld van supporter Carla, coaches Joep en Erik en PEC'er Arne naar Wageningen. De weersvoorspellingen waren nog niet echt hoopgevend met code oranje aan het begin van de avond maar zorgden uiteindelijk voor nauwelijks vertraging van het chronoloog. De buien vielen precies tijdens de autorit en aangekomen stond er slechts een licht windje, voor de rest waren de omstandigheden prima.

Nadat Arne in de eerste serie was aangemoedigd mochten Taco Schaaf, Bredewold, Remco Akse, Maarten Nieuwenhuis en Jan Pullen het in de 2e serie proberen. Taco en liepen mee in de kop van de serie onderweg naar naar tijden rond de 15:50 en 16:00. Langzaam vormden zich 2 groepjes waarin Taco netjes volgde in het 1e groepje, soms tot enige frustratie van zijn medelopers, en in het 2e groepje. Richting het einde van de wedstrijd namen beiden het initiatief en sloten beiden af met een mooi PR, respectivelijk 15:46.35 voor Taco en 16:03.46 voor (volgende keer lukt het onder de 16!).


Taco gecoacht door Joep op weg naar een PR

Daarachter was het plan van Remco, Maarten en Jan om weg te gaan op een tijd rondom 16:15-16:20. Remco zou proberen te versnellen en de anderen het zo lang mogelijk vlak proberen te houden. Maarten nam het groepje van helaas alleen de 3 BB Lopers in het begin op sleeptouw maar na de eerste km's viel het uit elkaar en kwam een ieder voor zich te lopen. Remco kon zijn blik nog naar voren richten en finishte net boven zijn pr in 16:10.87, een bevestiging van het niveau en in een ideale race kan de 16 minuten aangevallen worden. Voor Jan en Maarten werd het een kwestie van overleven en aanhaken bij achter opkomende groepjes. Dit ging Jan iets beter af dan Maarten en de klok bleef stil staan op respectievelijk 16:44.57 en 17:05.81.


Een goed stel

Tot slot was het de beurt aan Tim den Besten, Tess Boekema en Mark Hogeboom in de 3e serie. Met wat schommelende rondetijden begonnen Tim en Tess aan de kop van de serie achter Rik Wolswinkel aan en met Ellen van der Kolk en Suzanne Broxterman. Tess wilde naar een tijd laag in de 17 minuten en het plan was om mee te gaan met beide andere dames. Vanaf 1,5 km begon er langzamerhand een gaatje te onstaan helaas maar het tempo zakte niet volledig in. De resulterende 17:22.13 is dan ook een prima tijd voor het moment, gezien de drukke maanden qua studie en werk, richting uiteindelijk hopelijk het NK eind juli pas.

Tim kon wel mooi met het groepje mee, helaas net iets langzamer dan een paar weken geleden samen met Rik in Zwolle maar met een mooi versnelling in de laatste ronde wist Tim net niet de seriewinst te pakken maar zette wel een mooie tijd neer van 17:01.31

Mark hogeboom had het nadeel dat eerder genoemd groepje net voor hem liep en de rest van de serie ruim achter hem. Het werd dus vanaf ronde 2 een solo race. Na de eerste 2 km, exact op schema 17:30, liepen de rondetijden langzaam maar niet extreem op. Uiteindelijk finishte Mark in 17:42.99, een meer dan prima tijd gezien het verloop van de race.

 

Volgende week even een uitstapje voor de baanlopers naar de weg, bij de 4 mijl tidens de Halve van Zwolle, maar daarna gaan ze weer trainen naar een tweetal wedstrijden begin juli in Wageningen en Utrecht.