Kampen

Donderdag 23 mei was al de aftrap van het “weekend” met de Wärtsilä Power Run.

De vijfde editie alweer. Op een zinderende zomeravond in mei, wanneer de zon langzaam richting de horizon kruipt, loopt een uitgestrekt peloton van honderden lopers over de dijken langs het veluwemeer en de IJssel.

Niels van Hoorn liep op de 10km naar de hoogste trede van het podium. Hij finishte in een tijd van 37:32.

Tjibbe de Vries zette de klok stil op 41:56 en werd hiermee vierde bij M40.

Alexander Leusenkamp liep de 15km en werd een keurige vijfde plek bij de M40 met een tijd van 1:07:21.

Niels van Hoorn omweg naar de winst - foto: Tennekes

Utrecht


Ondanks dat het niet op het baantrainingsschema stond, deden Tess Boekema en Mark Hakbijl vrijdagavond laat toch mee aan de 2e Track Meeting in Utrecht, onder toeziend oog van trainer Erik Slomp.

Tess startte in de 5e serie van de 1500 meter. Ze had wat goed te maken na de vorige, veel te trage race. Traag was het deze keer niet. Wat heet: behoorlijk ontraag zelfs! Op kop het tempo aangevend moest ze halverwege nog even aan de bak om de seriewinst en een nieuw pr veilig te stellen: 4:45,54 (3:10,36 min/km gemiddeld).


Mark startte op de dubbele afstand, maar kwam na de eerste kilometer door in slechts 3:10. Toen de kop overgenomen om het tempo op te voeren, waar anderen dankbaar gebruik van maakten. Mark daarentegen kon deze snelheid toch niet vasthouden en finishte uiteindelijk alsnog in 9:30,26 en een clubrecord 40+ (3:10,09 min/km gemiddeld).


Zalkerloop


De Zalkerloop, een regionale loop door en in de IJsseldelta. Het parcours start en eindigt in het dorp Zalk en gaat via het Zalkerbos langs de IJssel. 

Tim den Besten stond zaterdag aan de start bij de 5km. Heel veel tegenstand had Tim hier niet. “Heerlijk relaxed gelopen over mooi afwisselend parcours.”

Met een finish in 16:49 bleef hij de nummer twee (18:38) ruimschoots voor. “Helaas zal het vast geen officieel 5km zijn, want daar ging het veel te makkelijk voor.”
Tim den Besten


Oosterbeek


Mark Hakbijl had bedacht dat een trail daags na een baanwedstrijd wel een goed idee was. Erik Slomp had daar ook wel zin in en beiden reisden zaterdag af naar Oosterbeek om daar de Stuwwaltrail (11 kilometer) te gaan lopen.

Dat hebben ze geweten. Op een prachtig parcours werd het na een kilometer of zes echt hard werken. Heuvelop, trap op, nog verder op! Mark had Erik (zogenaamd “niet fit” en “trainingsachterstand”) kilometers eerder al achter de horizon zien verdwijnen. Erik werd uiteindelijk 4e en Mark 6e, maar misschien had de organisatie ergens toch een punt door te zeggen dat genieten van de omgeving misschien wel belangrijker is dan het wedstrijdelement.
Erik Slomp
Mark Hakbijl