Utrecht Track Meetings


Vrijdagavond 3 mei stond de eerste Trackmeeting in Utrecht op het programma. Na de 1500m van vorige week bij de Baaninstuif van av PEC stond er nu weer een 1500m op het programma richting de langere baanafstanden de komende tijd. Nog even de snelheid prikkelen om daarna verder op te bouwen.

Zo togen dan ook 10 BB Lopers, vergezeld door PEC atleten Kibrom Hadgu en Arne Mulder, coach Erik en supporter Sarah-Lynn naar Utrecht. Het was frisjes maar het weer leek nog goed. De voorinschrijvingen waren al veelbelovend voor de 1500m met zo'n 70 atleten. Ter plekke bleek dit op te lopen naar zo'n 160 atleten, goed voor 11 series met 1500m hardloopgeweld. Voor sommigen was dit even wennen toen na het inlopen bleek dat zijn serie pas een uur later zou beginnen..., dan later nog maar een beetje warmlopen. Ondertussen waren we ook nog aangevuld met support uit Amsterdam en Amersfoort dus het kon beginnen. Helaas begon het serie voor serie ondertussen wel steeds harder te regenen (met name de supporters bevroren zo ongeveer).


Serie 3 - Taco Schaaf

In serie 3 mocht Taco voor ons het spits afbijten.  Vorige week liep hij al een mooie 4:15, het plan was om deze week sneller te gaan. Na een strakke 1e ronde midden in de groep, zakte het tempo iets weg in de 2e ronde. De 3e ronde werd het tempo weer opgepakt maar wellicht iets te fanatiek, daardoor werd de 1500m net 200m te lang maar 4:17.77 i s wederom een mooie tijd.

Serie 4 - Willard Bredewold en Remco Akse

Een serie later nam Willard vanaf de start meteen in het initiatief in zijn eerste 1500m. Remco had vorige week al geproefd en begon beheerst midden in de groep. Daar waar Remco door kon schuiven ronde voor ronde, had Willard zwaar. Uiteindelijk finishte Remco wederom in een PR in 4:18.09 en debuteerde Willard in 4:23.21.


Serie 8 - Dick van Os en Maarten Nieuwenhuis

Na een paar series rust die de supporters de mogelijkheid bood om even vlug op te warmen in de kantine, mochten Maarten en Dick aan de bak. Vorige week liep Maarten 4:42 en plan was deze week om er in te vliegen en er voor te gaan. De eerste ronde was dan ook sterk, alleen op kop. 2e en 3e ronde zakte het tempo wel, maar zich vastbijtend in zijn voorganger liep Maarten naar een pr van 3" met 4:39.62. Voor Dick was het een forse stap naar z'n marathon van begin april. Hij had het dan ook moeilijk om het tempo er in te houden. Bij het ingaan van de laatste ronde besefte hij dat het te laat was, maar gooide er toch nog een karakteristieke van Os-400m uit en finishte in 4:47.32

Serie 9 - Stefan Koopman en Frankwin Mussche

Ondanks de tips van de coach om de horloges met rust te laten (of ruim voor de start aan te zetten) begon van de 1500m van Stefan met iets vertraging doordat het horloge aanmoest (immers, staat het niet op Strava, dan kan je net zo goed niet lopen..). Door deze rustigere start liep Stefan wel ontspannen van loper naar loper door de groep gedurende de eerste rondes. Laatste ronde werd het wel afzien maar leverde een erg mooi pr op van 4:54.83. Voor Frankwin verwijzen we naar zijn eigen verslag: "Voor het eerst een 1500m. geweldig leuk om te doen. na 1200m het gevoel dat mijn borstkas uit elkaar knalde. kon laatste 100m nog wat versnellen. had stiekem 5 seconden sneller gehoopt maar dik tevreden." Dit leverde een tijd op van 5:05.42


Serie 10 - Wynand Fokkert en Lieve Tollet

Na een sterke 1e ronde, een geconsolideerde 2e en 3e ronde, volgde een snelle laatste ronde van Wynand waarbij hij nog bijna de seriewinst pakte. De B-junior voor hem kreeg dat echter 75m voor de finish door en sprintte uit niets nog even 3 seconde weg. Desondanks voor Wynand ruim 4" van zijn pr met 4:57.59. Lieve had last van de omstandigheden en de aanhoudende regen. Desondanks toch een mooie snelheidsprikkel richting de 5000m van volgende week met 5:17.15.

Serie 11 - Nardie Mulder

In de laatste serie mocht Nardie na een drukke werkweek onbevangen de serie aanvangen. Tijd was ondergeschikt, het doel was een goede 1500m richting de komende maanden. Na een solide start werd ronde voor ronde de loopster voor haar binnen gehengeld. Even plakken in de laatste bocht om vervolgens in het laatste rechte stuk nog bijna 3" weg te lopen naar een tijd van 5:52.75.


Al met al een veelbelovende start van het baanseizoen. Volgende week een 5000m bij onze eigen Baan Classic om daarna de trainingen weer op te pakken richting eind mei.

De eerste Track Meeting van 2019Westenholterun


Waar het vorig jaar nog een jubileumrun was, is het dit jaar een echte Westenholterun geworden. De Westenholterun georganiseerd door de wijkvereniging WVF en de Warmlopers.

Een gezellig loopje door de achtertuin van Westenholte, dit jaar wederom een 4 Engelse Mijl en een 10km.

Ondanks het slechte weer stonden er toch bijna 300 deelnemers aan de start.


10km

Izak Hiemstra, in supervorm, snelde in een tijd van 38:39 naar een tweede plaats bij de minder jonge mannen.


4 EM

Vincent Radewalt werd op deze afstand tweede bij de minder jonge mannen in een tijd van 24:41.
Wouter van Gessel liep een prima wedstrijd en kwam in 26:42 over de streep.

Podium 10km, M40
Podium 4 EM, M40
Johan Knaap Games en NSK meerkamp 2019


Afwijkend van iedereen ging Harriet van 't Oever naar Hengelo.

In het Fanny Blankers-Koen stadion maakte ze haar debuut op de 100m en 400m.

De 100m in 13,60 en de 400m in 1:03,03.

Aangezien de clubrecords op deze afstanden nog vacant waren, mag Hariet deze ook op haar naam schrijven.