Gezelligheid en samen actief zijn, dat stond voorop in de 26ste editie van de Craft Ekiden Zwolle.

Dat er titels te verdedigen waren stond als een paal boven water. Bij de vorige editie werd er zowel bij de dames als de heren gewonnen. Winnen is leuk maar nog leuker is samen met elkaar het gezellige clubgevoel naar buiten brengen.

Wie denkt dat hardlopen een sport is die individueel wordt beoefend kwam dit weekend bedrogen uit. De BB-lopers hebben over de gehele linie laten zien dat hardlopen meer is dan in je eentje PR's najagen. Resultaten worden bereikt door structureel te trainen, ervaringen uitwisselen, maar vooral door heel veel lol te hebben in wat je doet.


Ondanks dat er een stuk of 15 BB-lopers aan de start stonden in Rotterdam, 1 op Ibiza en 1 op Texel,hebben we toch nog vier team’s aan de start gekregen. Met z'n zessen een marathon lopen in estafettevorm, wat een geweldige belevenis! 

Elkaar aanmoedigen op het parcours gaat heel relaxed en om dit samen te volbrengen geeft een enorme saamhorigheid! En wat hebben we het als BB-lopers steengoed gedaan!

“Maar het gaat ons ook om de gezelligheid”, werd door de trainer voorafgaand aan de Ekiden in de media vermeld.


Zondag ochtend rond een uurtje of 11 kwamen de eerste BB-lopers de atletiekbaan opgelopen.

Zoekend naar een mooi plekje werd hier de door Craft beschikbaar gestelde tent opgezet. Tevens werden de vlaggen onze hoofdsponsor Klaverblad verzekeringen opgezet.
Tijdens de gesprekken ging het al snel over onze "jongens" in Rotterdam, het volgen via de app lukte niet. Maar gelukkig lukte dit via de site wel en kon er via een snel gemaakte url al onze lopers gevolg worden.


Ondertussen werden de boodschappen al voorzichtig beoordeeld, wat zal er wel allemaal voor gezonds inzitten.

Chips, borrelnootjes, zakken vol mini-mix, winegums, bananen, appels, ontbijtkoek, water, appelsap, sinaasappelsap, kijk daar kunnen we de dag mee doorkomen.


De startnummers en chip’s (niet te verwarren met de chips) werden uitgedeeld en de route werd uitgestippeld, gelukkig dezelfde route als vorig jaar.


Langzamerhand beginnen de eerste lopers zich voor te bereiden op de start en werd er begonnen met het inlopen. Tja, het blijft toch een wedstrijd.


Om 12:30 was de start, vier teams vier serieuze koppies aan de start. De overige teamleden stonden nog heerlijk ontspannen aan de kant te genieten en een aantal waren al aan het inlopen.

Wat was het lekker in het zonnetje, eigenlijk al te warm om te lopen. En die wind, er stond nog een beste bries tegen en met diezelfde bries in de rug was het weer niet ter harden in de zon. Ach, het mocht de pret niet drukken. Voor de toeschouwers was het goed vertoeven aan de kant en rondom de baan.

Uiteindelijk mocht iedereen zijn of haar stukje lopen, de 5, 10, 5, 10, 5 en afsluitend de 7,195 km.

De 6e loper van elk team werd op de atletiekbaan door zijn teamgenoten vergezeld zodat er als team gezamenlijk gefinisht kon worden. Dit laatste is voor als je een uur of meer aan de kant hebt gezeten een prestatie op zich.
Iedere loper kon nog even genieten van een fijne massage van onze eigen huismasseur Gerjan.


Leuke bijkomstigheid was dat er werd gewonnen bij de heren en bij de dames.

De winnende teams werden getrakteerd op een roos en een heerlijke taart. 


Na het inleveren van de chip’s (niet te verwarren met de chips) en de met zweet doorweekte tasuki’s hebben we samen met de aanwezige BB-lopers onder het genot van een biertje en een heerlijke zonnetje de taarten naar binnen gewerkt.


Al met al een heerlijk gezamenlijk teamuitje waar nog lang over nagepraat zal worden!

Klaverblad #trotsehoofdsponsor 
Klaverblad #trotsehoofdsponsor
Klaverblad #trotsehoofdsponsor
Klaverblad #trotsehoofdsponsor
Klaverblad #trotsehoofdsponsorBB lopers
BB lopers
Winst heren
winst dames
taart