Waar de meeste BB-lopers het trainingsschema afwerkten onder een stralend lentezonnetje stonden er hier en daar wat BB-lopers aan de start van een evenement.


2Bruggenloop Kampen

In Kampen stonden een aantal BB-lopers aan de start van de eerste editie van de 2Bruggenloop.

Een zeer geslaagde eerste editie georganiseerd door AV Isala’96.


Op de hoofdafstand was het een Kamper onderonsje op de 15 kilometer bij de mannen. Lange tijd liepen Niels van Hoorn en Vincent auf der Haar samen. Zo’n vier kilometer voor het einde moest Auf der Haar zijn plaatsgenoot laten gaan. Van Hoorn kwam uiteindelijk als winnaar over de streep in een tijd van 57.41 minuten.

Niels liep niet alleen naar een eerste plaats maar liep ook nog eens een PR op de 15km. “Het liep erg lekker gisteren, een mooi parcours en gunstige wind. Wel was het af en toe wat aan de warme kant.


5 km

Rob Goutbeek en Henk Slager stonden aan de start van de 5km. Rob Goutbeek was met een tijd van 16:55 te snel voor de rest. Ook hier was het niet alleen een eerste plek maar ook een PR op de 5km. Rob kon de tijden mooi vlak houden. Waar hij eerst Henk en andere lopers moest laten gaan kon hij hier later in de wedstrijd weer voorbij gaan.

Henk Slager werd vierde in een tijd van 17:36. “Hooikoorts en wedstrijden blijft voor mij nog lastig”. Gelukkig was Henk nog op tijd voor de warming up en wedstrijd, hij moest voordat hij Kampen in mocht nog even een kwartier voor een open brug wachten.


10 km

Bredewold en Tjibbe de Vries gingen ten strijde op de 10km. Bredewold liep in 34:07 naar een tweede plaats. “Tijd viel wat tegen, knie voelde goed.”
Tjibbe kwam over de streep in 42:40.
Halve Marathon Nunspeet

In Nunspeet stonden Tim den Besten en Ferry van Laar aan de start van de 10km georganiseerd door Loopgroep2000.

Tim zag twee man véél te snel vertrekken en bleef hier na 2km zelf beheerst achter lopen in zijn eentje. “Achter mij zag ik ook niemand meer, dus toen gewoon heel steady doorgelopen op relatieve ontspanning.”

Van de snelle starters moest er zelfs eentje uitstappen, Tim finishte als tweede in een tijd van 35:12.


Ferry van Laar ging weer eens voor een PR op de 10km. Hij dacht zijn droom in duigen te zien vallen, “Na km 7 zag ik een slechte ronde, geen pr dus. Een beetje laten lopen,bleek mijn gps niet goed te zijn, had nog makkelijk pr kunnen lopen.. stom.”

Henk met hier achter nog Rob
Niels op weg naar de overwinning en een PR

Rob op weg naar de winst op de 5km