Daar waar vorige week de wind nog door heel Nederland vrij spel had, daar werd dit weekend langzamerhand de deur naar de lente opengedaan. Dit resulteerde in ideaal loopweer, maar bar weinig wedstrijdkilometers. Dat wil niet zeggen dat de BB-lopers zich alleen maar tegoed hebben gedaan aan de zon op het terras. 

De marathonisten zitten in de laatste fase van hun voorbereiding en in dit schema zitten weinig tot geen wedstrijden. Er zijn er een paar die toch wat wedstrijdkilometers pakken en zij reisden naar het Noorden voor de 10 km tijdens de Unive Leekster Lente Loop. 

Het leek er eerst niet op dat Hellen Berger-De Vries van start zou gaan in Leek, omdat ze ontzettend verkouden was en niets wil forceren zo kort voor de marathon. Een leek is Hellen al lang niet meer op deze afstand en dat pakte dit weekend wederom goed uit. Waar ze de eerste helft nog in een groepje liep, nam ze de tweede helft de benen en bleek niemand een antwoord te hebben en soleerde ze naar de overwinning in 37:05. “Ik voelde mij heel sterk en ben blij dat dit zo goed uitgepakt heeft!” En passant verbrak Hellen ook nog het parcoursrecord. 

Naast Hellen liepen Jan Schra en Joep Emmen ook hun 10km in het Groningse land. Zij mochten beiden het podium betreden. Jan moest net zijn meedere erkennen in Joep. Die laatste liep mooi vlak en hoefde niet heel diep te gaan. “De bedoeling was om een steady 10km neer te zetten en vooral niet te diep te gaan. Dat is gelukt, dat overkomt mij ook niet vaak. Op naar Rotterdam!” 

Zoals gezegd werden er niet veel wedstrijdkilometers gemaakt dit weekend. De overige marathonisten liepen hun tempoloop 10km en dat zag er voor allen veelbelovend uit. 

De baanlopers zijn afgelopen zaterdag gestart met hun seizoen. Afgelopen zaterdag stond wat sprintwerk, 300jes en 150jes op het programma stonden. Het resultaat was, naast alle enthousiaste reacties, vooral spierpijn. Dat belooft veel moois dit seizoen!

 Unive Leekster Lente Loop
Hellen Berger-De Vries 37:05 (1e V40+)
Joep Emmen  33:06 (2e MSen)
Jan Schra 33:30 (3e MSen)

Start Leekster Lente Loop (bron: www.het-westerkwartier.nl)   

 

Eerste baantraining van 2019