Maart roert zijn staart is een aloude gezegde. Het weer kan fantastisch zijn, maar het kan ook nog winters en herfstachtig aanvoelen. Zo ook dit weekend. Met flinke windstoten en regenbuien stonden er toch heel wat BB-lopers aan de start van verschillende wedstrijden.

Halve Marathon Harderwijk
De halve marathon van Harderwijk werd alweer voor de 39ste keer georganiseerd. Door veel lopers wordt deze wedstrijd gebruikt om al vroeg te pieken of juist in de voorbereiding op de marathons in het voorjaar. Begin van de middag was er ook nog de 5km. Tim den Besten en Danique Bosgoed stonden hier aan de start. Beiden vrij recent lid van de club. Tim liep een solide race en miste net het podium: 17:27. Danique werd knap derde dame in een mooie tijd van 19:48
Om 14:00 gingen de halve en de 10km gezamenlijk van start. Zo stormachtig als het weer, zo verliep het ook op het parcours. De kopgroepen op beide afstanden werden op nog onduidelijk wijze een andere kant opgestuurd en moesten letterlijk en figuurlijk op zoek naar de finish. Zo staakte Kasper Bisschop zijn halve marathon na 13km. Henk en Rob waren op weg naar een dikke PR's. Henk liep dus na het passeren van de finish maar gewoon door om toch die 21,1km aan tikken. Hellen was op weg naar een parcoursrecord, maar helaas na ruim 19km eindigde haar wedstrijd. Op de 10km dezelfde taferelen. Waar de een 8,5km liep, liep de ander bijna 13km. Zo eindigde deze middag vol wind, water en verwarring.
 
Henk Slager tijdens de halve van Harderwijk - foto Johan Nijhof
 

Veluwepoortloop Nijkerk
Een wedstrijdloop in het mooie buitengebied van Nijkerk. Een kleinschalige loop, maar een leuke afwisselende route over asfalt, zand, klinkers en gras. Op de 5km liepen Tjibbe en Wynand mee. Tjibbe de Vries werd eerste in de categorie mannen 55. Zijn eindtijd 21:15 Wynand liep kop over kop naar een derde plaats in zijn categorie, wat hij niet door had, want hij miste het podium. Eindtijd: 19:10
Op de 10km liepen Ronnie en Erwin mee. Erwin laat zien hij lid is bij de club een goede ontwikkeling zien. Ook vandaag liep hij erg sterk naar een tijd van 40:09. Ook Ronnie is goed in training en wist vandaag sterk te lopen naar een tijd van 44:17.

Ren voor hun Leven – Heerde
Deze crosswedstrijd wordt mede georganiseerd door BB-Loper Bredewold. Deze wedstrijd word georganiseerd op geld in te zamelen voor het goede doel. In 2019 is het geselecteerde doel Compassion Tanzania. Jeika Bredewold gaat hier de Muskathlon (marathon) lopen voor Compassion in Tanzania. Het land behoort tot de top tien van armste landen ter wereld. Tanzania heeft één van de hoogste sterftecijfers onder jonge kinderen. Malaria is daar de voornaamste reden van, maar het aidsvirus eist eveneens een hoge tol. En als een kind niet sterft aan het virus, dan gebeurt dat vaak met één van de ouders.
Gerben van Vilsteren werd eerste op de 5km in 19:01. Maurits Bloem werd tweede op de 10km in een mooie tijd: 41:12
 
Maurits Bloem tweede tijdens de Ren voor hun leven

Salland Trail
De Sallandse Heuvelrug is een van de mooiste gebieden natuurgebieden in Nederland. Een stuwwal ontstaan in de voorlaatste ijstijd. Een schitterende natuurgebied wat strekt van Hellendoorn tot aan Holten. Hier werd afgelopen weekend een trail georganiseerd. Men kan kiezen uit 50 mijl, 50km of 25km. In voorbereiding op de marathons stonden hier Jan Knopert en Rutger Jan Lusseveld aan de start van de 25km. De SallandTrail is geen wedstrijd met winnaars en verliezers. Geen podium en/of geldprijzen voor de snelste deelnemers. Het gaat vooral om het beleven van de SallandTrail, niet om het resultaat. Toch laten we de eindtijden niet onvermeld. Rutger liep de trail uit in 1:53:59 en Jan in 1:59:59.