Kraggenburg - Aanstaande zaterdag & zondag staat de afsluiter van het cross seizoen op de planning met het NK Cross, georganiseerd door AV NOP, op het Netl Park te Kraggenburg. Dit betekent dat dit (en komend jaar) het NK zal plaatsvinden op een locatie die dicht bij Zwolle is en dat is meteen goed te merken in het aantal deelnemers vanuit de club. Een 18-tal lopers zal dit weekend acte de présence geven en voor een goede prestatie gaan op het NK.

 

Zaterdag 14:00 - Mannen 55+ (8 km)

De enige vertegenwoordiger in deze categorie is Stef Riemens. Op oudjaarsdag behaalde hij een mooie 8e plaats in de M55+ categorie tijdens de Sylvestercross. Wat zal er zaterdag mogelijk zijn? De mannen 55+ zullen hun 8 km (4x2 km) afleggen tezamen met alle mannen van 50 jaar en ouder in een mooi deelnemersveld van 78 atleten.

Zaterdag 14:50 - Vrouwen 35+ en Vrouwen 40+

De vrouwelijke masters zullen allen tegelijk starten en ook voor hen 4 rondjes van 2 km over het uitdagende parkoers. Bij de Vrouwen 35+ zal Lieve Tollet gaan voor een mooi resultaat, weliswaar buiten mededinging voor het NK, maar dat belemmert niet een mooie strijd met de concurrentes.

Krista van Os laat zich rechtstreeks invliegen vanuit Portugal (na een trainingskamp of was het toch vakantie) en als oud steeple-loopster zullen de hooibalen/hindernissen achter op het parkoers voor haar geen enkele belemmering moeten zijn. Krista start bij de Vrouwen 40+.

 

Zaterdag 15:30 M35+/40+/45+ (8 km)

Als laatste komen de jongere oudere mannen in actie. Vorig jaar werden door deze mannen een tweetal medailles behaald in het Amsterdamse Bos, dus de verwachtingen zijn aanwezig. Kan Joep Emmen (M35+) vervolg geven aan zijn bronzen medaille vorig jaar en kan het team (vorig jaar met Retse van de Berg (M35+) en Dick van Os (M40+) brons) opnieuw voor een medaille gaan in het verenigingsklassement? We zullen het zien.

Helaas is deze categorie ook geteisterd door enkele blessures en ziektes maar naast de deelnemers van vorig jaar zijn er dit jaar nog 2 nieuwe deelnemers: 


Wynand Fokkert (M40+) zal zijn debuut maken op een NK en met enkele crossen en wedstrijden in de benen, gaan voor een mooie prestatie.

Mark Hakbijl (M40+) is de laatste deelnemer, de hele winter is hij al toe aan het trainen naar deze wedstrijd, daarbij alle andere wedstrijden links liggend latend. Als M40+ kan hij zeker voor een mooie klassering gaan.

 

Zondag 12:30 - Mannen Korte Cross (2,5 km)

Op zondag is het de beurt aan de jongere garde. Te beginnen met de korte cross voor mannen. Hier zal Mark Herssevoort eveneens zijn debuut maken op een NK. Na een periode zonder wedstrijden staat deze wedstrijd met name in het teken van een rentree op het wedstrijdtoneel en het proeven van de sfeer van een NK.

Zondag 14:40 - Vrouwen Lange Cross (8 km)

Na een mooie klassering bij de Mastboscross in Breda en pr's in Apeldoorn en Schoorl gaat Tess Boekema de strijd aan met de rest van de vrouwelijke top. Begin 2018 werd het parkoers al verkend en zondag zullen we zien waarin dit resulteert.

Zondag 15:30 - Mannen Lange Cross (10 km)

Als afsluiter van dit NK mogen de mannen aan de bak voor de lange cross. Zij zullen, in tegenstelling tot de rest, eerst nog 2 kleine rondes van 1 km moeten lopen om zo uiteindelijk op 10 uit te komen.

Deelname vanuit de BB Lopers hier is groot en aan de start zullen verschijnen: 

  • Remco Akse (blijft zich verbeteren en scherpte in Schoorl (NK 10 km) onlangs zijn pr aan met meer dan 30 seconden)
  • Bredewold (debuut op de cross dit jaar en ook hij scherpte zijn pr aan in Schoorl)
  • Rob Goutbeek (debuut op een NK)
  • Mark Hogeboom (eveneens debuut)
  • Niels van Hoorn (eveneens debuut)
  • Taco Schaaf (kersvers lid)
  • Henk Slager (verkende het parkoers eind december bij de GOK cross)
  • Erik Slomp (volop in de voorbereiding op debuut marathon)

 

Het belooft mooi weer te worden dit weekend, dus kom gerust langs om de lopers aan te moedigen,genietend van het mooie "winter"-weer.