NK Schoorl
Een regenachtig Schoorl was vandaag het decor voor het Nederlands Kampioenschap 10 km. Het was de tiende keer dat het NK gehouden werd tijdens de Groet uit Schoorl Run. Jaarlijks staat deze wedstrijd ook op het programma van de BB-Lopers. Een aantal lopers zijn zelfs een heel weekend naar het westen van het land afgereisd. Vorige week werd door een aantal van deze lopers in Apeldoorn al een basis gelegd voor de PR’s van vandaag.
 
 

Bredewold kwam als eerste over de streep en bevestigde zijn vorm door een PR te lopen 33:17.
Taco Schaaf, onlangs lid geworden van de vereniging, liep voor het eerst in het blauw en gelijk een 33’er. Jan Pullen al weken in vorm finishte precies een seconde voordat de klok de 34 aantikte, das ook best lekker en ook nog eens een PR. Op Remco Akse staat dit jaar geen maat. De ene PR na de andere. Zo ook vandaag weer. Vorige week liep hij al heel sterkt in Apeldoorn. Die tijd gaf hem zoveel zelfvertrouwen dat hij ook nu meer dan 30’ seconden van zijn beste tijd afliep. Maarten Nieuwenhuis liep ook ruim onder de 35 minuten en kwam binnen in 34:34. Last but not least bij de mannelijke BB-Lopers was Henk Slager, zijn sterkte tijd van vorige week wist hij deze keer niet door te trekken, maar desondanks een hele mooie tijd van 36:32.
De enige vrouwelijk afvaardiging vanuit de BB-Lopers was Tess Boekema. Afgelopen jaar liep ze al veel sterke tijden. Haar persoonlijke record op de 5km werd toen al flink aangescherpt. Vandaag lukte dat dan ook eindelijk op de 10KM. Haar PR staat nu op 36:10. Goed voor een 18de plaats bij de vrouwen senioren in dit hele sterke veld.
 
Uitslagen:
Bredewold 33:17 PR
Taco Schaaf 33:45
Jan Pullen 33:59 PR
Remco Akse 34:16 PR
Maarten Nieuwenhuis 34:34
Tess Boekema 36:10 PR en Clubrecord Dames
Henk Slager 36:32
 
Two Rivers Marathon
De naam doet vermoeden dat dit een wedstrijd in een ver land is, maar het is een marathon in het hartje van Nederland. De route gaat door de Bommelerwaard met 42 kilometer over de prachtige dijken van de Waal en de Maas. De Two Rivers Marathon is het kleine broertje van de Two Oceans Marathon die met Pasen in Kaapstad gelopen wordt. Voor André Gijsendorffer werd dit het parcours om zijn beste marathontijd aan te scherpen tot onder de magische grens van 3 uur. En is dat gelukt? ‘Ja mijn pr stond op 3.07,47 in Eindhoven in 2015.’ Zijn eindtijd 2:58:34. Een heel dik PR!
 
André Gijsendorffer breekt door de magische grens van 3 uur.
 
BB-Loper Remco Groot Beumer ging vandaag met hem op pad om hem tijdens de race te ondersteunen. Niet alleen moreel, maar ook de gelletjes en drinken werd verzorgt door Remco. ‘ Het ging goed.’ Aldus André. ‘Wel moeilijk om ritme en focus te houden omdat je na iedere bocht de wind weer van een andere kant kreeg. Was windkracht ZW4 en van tijd tot tijd regende het. Eerste 12 km in een groepje kunnen lopen, daarna 30 km alleen, als Remi, over de dijken. Omdat ik het snel warm heb, heb ik onderweg bij km 18 al lopend ook nog onder-shirt uitgedaan. Laatste circa 7 km had ik wind tegen, dat was pittig, maar het tempo toch mooi vlak houden. Laatste 10 km nog een man of 10/15 ingehaald dat motiveerde ook. Om kort te gaan: geweldige dag, super mooie tijd en speciale dank aan Remco GB!’