Wat een geweldige omstandigheden in het Zwolse Bos afgelopen zaterdag. De laatste jaren veelvuldig "getijsterd" door sneeuw danwel storm(schade). Dit jaar waren de omstandigheden bijna perfect. Zonnetje, nauwelijks wind en een temperatuur rond het vriespunt. Hier en daar nog wat bevroren dus gladde stukken weg en wat sneeuwresten maar dat mocht de snelheidspret niet drukken. Heerde en het Zwolse bos zouden merken dat BB-blauw aanwezig was; maar liefst 20 BB'ers liepen in Heerde mee, danwel volle bak, danwel met een beetjeeil handrem erop in voorbereiding op de marathon van Rotterdam. 

5 kilometer – compleet blauw mannenpodium

Een strakke race van Jan Pullen (16.35), Remco Akse (16.48) en Henk Slager (17.03); zij gingen gezamenlijk op pad en kwamen in genoemde volgorde kort achter elkaar weer terug op de baan. De rest van het deelnemersveld volgde op gepaste afstand.

10 kilometer – sub 34 voor Bredewold en persoonlijk record Rob Goutbeek

Het glooiende parcours in Heerde laat vaak onverwacht snelle tijden zien, dit ondanks het feit dat er diverse klimmetjes zijn, het A50-viaduct tot tweemaal toe bedwongen moet worden en er een lang stuk vals plat van zo’n 600 meter in het parcours zijn opgenomen. Wellicht zijn de laatste 3 kilometer waar het voornamelijk omlaag gaat debet aan deze mooie tijden. Zo liep naar een 3e plek met een finish net onder de 34 minuten. Rob liep voor het eerst onder de 36 minuten en nog eens ruim ook, te weten 35.43.

Halve marathon – degelijke overwinning Hellen de Vries na goed opgebouwde race en mooie persoonlijk beste tijd voor Ferry van Laar

Bij de vrouwen was het een spannende strijd tussen onze Hellen en Hinke Schokker van AV Friesland. In de strijd om de tussensprint na 5 kilometer om een mooie smartwatch moest Hellen nog het onderspit delven maar in de grote ronde van 16 kilometer die daar op volgde, draaiden de rollen om en was het uiteindelijk Hellen die als eerste uit het bos kwam en de overwinning opeiste in een fraaie 1.21.50. Bijzonder hierbij te vermelden dat Hellen na een paar honderd meter kwam te vallen, gelukkig zonder gevolgen echter het is in zo’n geval ontzettend moeilijk om dan alsnog in het ritme te komen en dat heeft ze dus toch kunnen doen!


Bij de mannen liep Jeroen ten Klooster, grotendeels gehaast door Jan Schra (3e overall), een mooie tijd net even onder de magische grens van 1.20 en werd daarmee 2e bij de iets-minder-jonge-mannen. Wellicht de mooiste persoonlijke prestatie van deze dag kwam op naam van Ferry van Laar die “zomaar” meer dan 6 minuten van zijn persoonlijk record afsnoepte!

Alle uitslagen op een rij:

5 km
Jan Pullen     	16:30 1e MSEN
Remco Akse     	16:44 2e MSEN
Henk Slager     	16:58 3e MSEN
Wynand Fokkert   	18:45
 
10km
 Bredewold  	33:59 3e MSEN
Maarten Nieuwenhuis  	34:38
Rob Goutbeek     	35:43 PR
Dick van Os     	37:08
Niels van Hoorn    	37:28
Michael Blaauwgeers  	37:35
Remco Groot Beumer  	38:51
Berthold Berger   	39:02
Vincent Radewalt  	39:20
Ronnie Krul     	44:22
 
Halve marathon:
Jan Schra       	1:18:38 2e MSEN
Jeroen ten Klooster  	1:19:52 2e M40
Martijn Schakelaar  	1:21:44
Hellen Berger de Vries 	1:21:46 1e VSEN
Ferry van Laar    	1:35:40 PR
Podium 5km MSEN
Ferry van Laar op weg naar zijn PR
Jeroen ten KloosterZuurbergcross Holten

Waar de "gewoonte-dieren" in Heerde aan de start stonden koos Gerja Zielman ervoor de Zuurbergcross in Holten te lopen.
De Zuurbergcross wordt door hardlopers als één van de mooiste in de regio bestempeld. Wel zwaar, maar vol variatie.

Gerja liep de de 5km cross. Na leuke klimmetjes kon ze in de laatste kilometers het gat met eerste vrouw voor haar dichtlopen. Hierdoor was ze zowel snelste VSEN als snelste vrouw V35. Jammer dat je dan allen een prijs in je eigen categorie krijgt.
Gerja Zielman (archief foto)

SCC Lemelerveld

Zondag was het weer tijd voor het Sallands Cross Circuit. Dit keer werd Lemelerveld aangedaan, dit was tevens de laatste cross van het SCC.

Waar Jeroen ten Klooster de zaterdag ervoor nog een halve marathon had gelopen stond hij alweer "fris" aan de start voor de 10km. Deze liep hij in een nette 40:10, hiermee sloot hij het SCC af met een tweede plaats overall bij de heren 40 tot 49 jaar.
Erik Makkinga liep tevens de 10km en zette de klok stil op 43:02, hiermee sloot hij het SCC af met een zesde plaats overal bij de heren 50 tot 59 jaar.