Zaterdag 12 januari werd voor de derde keer de cross bij de Zandkuil in Epe georganiseerd. De wedstrijd is tevens het Open Gelders Overijssels Crosskampioenschap. Dit jaar stonden er 12 BB-lopers aan de start en 1 BB-loopster, in de persoon van Carla Boekema, verzorgde continue fanatieke support. De dames liepen 8km en de gelukkige heren liepen 10km. Gelukkig, zult u denken. Ja, wel degelijk. De 10km wedstrijd voerde de mannen langs het rode parcours van 2,5km. De dames moesten de groene, 1,5km lange route, lopen en deze was veel zwaarder. Heuveltjes die zich keer op keer opvolgde en amper stukken om op adem te komen. De dames liepen hun laatste ronde wel de rode ronde en ervoeren toen hoe relatief makkelijk de mannen het hadden.

Natuurlijk waren er ook gelijkenissen. Iedereen bedwong heuvels, mul zand, smalle paden en blubber, heel veel blubber. Alles wat een cross mooi maakt.

Het BB blauw was goed vertegenwoordigd in de wedstrijd, maar ook in de top van de uitslagen. Bij de dames stonden twee BB-ers op het podium. Lieve Tollet beklom de tweede trede en voor Tess Boekema was het weer prijs. Ze mocht haar geblubberde benen het hoogste schavot op tillen. Bij de heren liep Erik Slomp voor ons toekomstig lid Taco Schaaf naar een verdienstelijke 2e plek. Hij moest alleen zijn meerdere erkennen in een Wilbert van Vliet die wel heel veel moeite had gedaan voor deze cross. Hij kwam uit Venlo om de Epese heuvels te bedwingen.

 

In Wijthmen werd op zaterdag de jaarlijkse Wijthmenerplasloop gelopen. Een handjevol BB-lopers vond de weg naar de recreatieplas en liep daar één of twee rondjes van 5 km.

Op de 10km kon Jan Pullen het de tweede ronde relatief rustig aan doen, omdat van concurrentie niet echt sprake was. De 35:15 van Jan was ruim voldoende voor de overwinning. Nummer 2 Vincent Buitenhuis finishte bijna 3 minuten na de ongenaakbare Jan. Erwin Kreule en Ronnie Krul liepen hun tweede wedstrijd als BB-Loper en mochten ook vechten tegen de wind in de eerste kilometers en het glibberige parcours in de rest van de wedstrijd. Beide stonden ‘s avond tevreden bij de Nieuwjaarsborrel in de Hete Brij.

Op de vijf kilometer stonden Gerben van Vilsteren en Remco Groot Beumer aan de start. Remco liep een trainingsloopje en finishte in een keurige 19:42. Gerben van Vilsteren had het net als Jan Pullen ook op de heupen. In een rechtstreeks duel met de 17 jaar jongere Luca Poppe snelde Gerben naar de overwinning op de vijf km.

Let de komende periode goed op Jan en Gerben. Bij hun overwinning hoort een waardebon van de Fakkert Diervoeders. Wij zijn heel benieuwd naar de combinatie souplesse methode en pestvoer.

 

Emiel Winkler en Stef Riemens kozen ervoor om de Zandstuve Bosloop in Vroomshoop te lopen dit weekend. Beide liepen de 10km en deden dit heel verdienstelijk. Stef liep in zijn categorie naar de tweede plaats. Emiel Winkler blijft ook progressie boeken en eindigde op de zevende plek. De beide blauwhemden liepen de hele wedstrijd om de beurt op kop en hielpen elkaar over het blubberige en vlakke parcours door de wedstrijd heen. Voor Emiel betekende deze samenwerking een verbetering van 2 minuten ten opzichte van vorig jaar. “Het podium van de Vechtdal cross ligt op dit moment nog net iets te ver weg voor mij. Ik zag deze wedstrijd vooral als een mooie trainingswedstrijd en heb lekker kunnen lopen. Ik ben tevreden!”

 

Op zondag werd voor de 40e keer de Broekland-cross gelopen. Het kleine kerkdorp tussen Raalte en Deventer laat de lopers als vanouds starten vanaf het Horsthuis en zorgt ervoor dat er veel kruipdoor/sluipdoor paadjes zijn voor de deelnemers. Dit jaar werd het parcours nog uitdagender door de enorme hoeveelheid blubber. Dit kon Bas Boekema weinig deren. De rappe Bas loopt het hele circuit al sterk en vervolgde deze trend door vandaag 3e overall en 2e man senior te worden. Ook pa Boekema was naar Broekland afgereisd en beleefde een keurige wedstrijd en verstevigde zo zijn toch al riante voorsprong in de competitie mannen 60+.

Erik Makkinga en Jeroen ten Klooster liepen ook door de modderige bossen van Broekland. Jeroen koos er met het oog op volgende week voor om er een luxe interval-training van te maken. Dit resulteerde in een prima 5e plek. Erik Makkinga stiefelde heel netjes naar een sub 45.

 

Een drietal BB-lopers reisde af naar Egmond voor de klassieker over het strand en door de duinen. Nardie Mulder koos voor de kwart marathon en liet na weer en wind getrotseert te hebben de klok stilstaan op 51:21. Gerja Zielman startte vanuit het recreanten vak. Na veel inhalen, zand- en windhappen liep Gerja heerlijk naar de finish en eindigde op 1:31:19. “Vooral in de duinen met het mulle zand was het lastig vandaag. En niet te vergeten wind volle bak tegen aan het eind van de wedstrijd. Maar ik heb heerlijk gelopen vandaag!”

De meest actieve BB-“loper” dit weekend is Joep Emmen. Na op zaterdag Egmond-Pier-Egmond gefietst te hebben liep hij op zondag de halve van Egmond. Deze beide wedstrijden vormen samen het Combiklassement. Na een solide start wist Joep het tempo niet vast te houden en finishte in 1:22:19. In het Combiklassement eindigde Joep hier mee op de 46e plek.

Uitslagen BB-lopers op een rijtje:

Epe
Msen 10000m 
Erik Slomp		34:32 2e Msen
Falco Olivier		35:57
Remco Akse		36:51
Tim den Besten		37:04
Niels van den Hoorn	38:48
Rob Goutbeek		39:22
Maurits Bloem 		39:34
Mark Hogeboom 		39:53

M40+ 10000m
Frankwin Mussche 	41:15
Wynand Fokkert 		43:27

M50+8000m
Tjibbe de Vries 	35:02

VSEN 8000m
Tess Boekema		32:31 1e Vsen
Lieve Tollet 		35:42 2e Vsen

V40+ 8000m
Krista van Os 		39:56


Wijthmen
5KM
Gerben van Vilsteren 	18:09 1e
Remco Groot Beumer 	19:42

10Km
Jan Pullen 		35:15 1e
Erwin Kreule 		42:40
Ronnie Krul 		45:05

Vroomshoop
Emiel Winkler 		43:20 
Stef Riemens 		43:34 2e man

BWA Broekland
Bas Boekema 		38:13 2e Msen
Jeroen Ten Klooster 	40:36
Erik Makkinga 		44:20
Theo Boekema 		44:42

NN Halve van Egmond
Joep Emmen 		1:22:19
Gerja Zielman 		1:31:19

Kwart Marathon
Nardie Mulder 		51:21


gezelligheid voor de start
de zandbult
de zandbult
Podium heren
blubber