De eerste zondag in november betekent tijd voor de jaarlijkse Berenloop; keuze voor de lopers uit een halve danwel hele marathon over het prachtige eiland die bij de Friezen onder ons bekend staat als “Schylge”. Vaak is het een strijd tegen de elementen waarbij gelopen wordt langs de wadkant, over prachtige glooiende fietspaden door de duinen, een stuk strand en via een onverhard pad genaamd “The longway” terug naar West. Dit jaar een editie waarbij het weer geen rol speelde oftewel “no excuses en volle bak presteren”.

De snelste tijd op de marathon werd gelopen door Frankwin Mussche, hij kwam tot een ongekend goede tijd van 2.59.30 en werd daarmee zelfs 2e man 40+. Bij de mannen 50+ presteerde Peter Ligthart naar behoren met een tijd van 3.02.02 waarmee hij 3e in zijn categorie werd. Voor Mark Hogeboom liep de race niet geheel naar verwachting, vanaf 30 kilometer had hij te maken met opspelende darmproblemen waarna hij op karakter toch met een acceptabele 3.12.33 in West arriveerde.

Op “de helft van de hele” liepen Jos Boomsma, Roelof Rekker en IJsbrand Reijneveld mee. Jos kwam tot een mooi persoonlijk record van 1.24.54 en bleef daarmee slechts enkele seconden verwijderd van een gemiddelde van 15 kilometer per uur. Roelof en IJsbrand liepen bij elkaar in de buurt en kwamen tot tijden van 1.53.52 respectievelijk 1.55.10


Jan Pullen in Portugal

Voor Jan Pullen was de marathon in Portugal het grote doel. Geen gemakkelijke marathon namelijk behoorlijk geaccidenteerd. Jan is één van onze snellere atleten op het kortere werk echter presteren op de marathon blijft toch altijd weer ongewis. Tot 25 kilometer liep Jan op schema waarna hij in gevecht moest met zichzelf, meerdere keren heeft hij moeten stoppen. Desondanks liet hij zien over een grote mentaliteit te beschikken door deze wedstrijd toch te volbrengen. Eindtijd 3.02.10.


Jan Pullen

Hersteldrank
Berenloop