De maand oktober is bij uitstek een marathonmaand. Vooral de prominente marathons in Eindhoven en Amsterdam trekken dan vele tienduizenden deelnemers. Een aantal BB-Lopers heeft zich in de zomer gefocust op een prestatie op de magische afstand van 42 kilometer en 195 meter.

Marathon Eindhoven - Hellen Berger - de Vries
Onder - voor deze tijd van het jaar - zeer warme omstandigheden (23 graden!) en met een behoorlijke hoeveelheid wind liep Hellen Berger - de Vries een prachtige tijd net even boven de 3 uur. Ondanks deze omstandigheden een prachtig persoonlijk record voor Hellen waarbij ze haar oude beste tijd aanscherpte met 1 minuut en 10 seconden naar 3.00.19. Een tijd onder de 3 uur zal niet lang meer op zich laten wachten!
Met haar prestatie was ze bovendien eerste Nederlandse en eerste vrouw 35+. 

Marathon Amsterdam - Jeroen ten Klooster, Remco Groot Beumer, Matthijn ten Doesschot en Jaap Huurman
Deze marathon vond een week plaats na die van Eindhoven en de omstandigheden waren nu wel ideaal voor de lopers getuige ook het feit dat de winnaar (Cherono) een tijd liep die sneller is dan ooit gelopen in een Nederlandse marathon. Er was vrijwel geen wind, een water zonnetje en de temperatuur bleef steken bij zo'n 14 graden; betere condities om een topprestatie zijn nauwelijks denkbaar. Onze BB'ers lieten dan ook zien dat de vele marathontrainingen tot successen kunnen leiden.

Jeroen ten Klooster liep een mooi persoonlijk record en kwam binnen in 2.57.15 waarbij vooral zijn enorme vlakke race opviel met zelfs een kleine "negative split".  
Remco Groot Beumer had weliswaar niet de meest ideale voorbereiding echter bleek vandaag tot een prachtige tijd in staat van 3.09.01 wat een dik persoonlijk record betekent
Matthijn ten Doesschot liep 7 minuten van zijn beste marathontijd af en kwam binnen in 3.22.17
Jaap Huurman liet in een stabiele race zien dat marathonlopen hem wel ligt, zijn eindtijd van 3.23.15 was eveneens een persoonlijk record! 

Kustmarathon - Martijn Schakelaar
Eerder deze maand liep Martijn mee in Nederlands Zwaarste marathon. Vooral het 2e deel van deze marathon is erg zwaar met vele kilometers over het (dit jaar wel erg mulle) strand, flinke duinbeklimmingen en vele trappen steil omhoog en omlaag. Martijn liep een verdienstelijke 3.09.59.

Er staan nog enkele marathons in de agenda dit jaar. We gaan verder met de Berenloop op Terschelling en de Marathon van Porto; ook daar zullen enkele BB-Lopers van de partij zijn......oftewel "to be continued".....
 
Martijn Schakelaar
Hellen Berger - de Vries
Nagenieten
Nagenieten
Nagenieten