De Run in Winschoten is jaarlijks “the place to be” voor ultralopend Nederland. Op een gezellig stratenparcours van 10 kilometer ligt de uitdaging in het zo snel mogelijk volbrengen van de 10 rondes equivalent aan de afstand 100 kilometer.

In een supervlak geregiseerde race met tijden die strak langs de 5.10 per kilometer werd afgelegd slaagde Peter er afgelopen zaterdag in gedurende de wedstrijd steeds verder te stijgen in het virtuele klassement aangezien andere deelnemers veelal met sterk oplopende kilometertijden te maken kregen. Dissonant was de 8e ronde die werd afgelegd in 58 minuten waarin de twijfel over het al dan niet uitlopen overheersde vanwege opspelende pijntjes aan de hak. De wil om door te gaan en de wetenschap dat een podiumplek binnen bereik was gaf Peter echter hernieuwde energie en met een zeer sterke laatste 10 kilometer - inclusief eindsprit om de gewenste positie veilig te stellen - liep hij aanzienlijk sneller dan zijn vorige editie naar een tijd van 8.40.56 (2017: 8.56.06). Dit bleek goed voor een 2e plek op het Nederlands Kampioenschap, 5e overall en 1e plek in de leeftijdscategorie 50+. 

De day-after overheerst een tevreden gevoel met name ook het feit dat het fysiek veel makkelijker leek te gaan dan de editie in 2017……en zoals het ernu voorstaat gaat Peter toewerken naar de 2x60 van Texel op 2epaasdag 2019; oftewel to-be continued!


Peter tweede op het NK 100km
de prijzenpot