Varsseveld, vroege zaterdagavond. Heren die hebben laten zien de 5 kilometer onder de 17-minutengrens te kunnen lopen en meisjes onder een vier minuten hoger liggende grens weten waar ze moeten zijn die dag: uiteraard bij de TopRun in Varsseveld, de apotheose van de jaarlijkse KrampRun aldaar.
 
Ditmaal werden de BB-lopers door een bescheiden afvaardiging vertegenwoordigd: relatief oudgedienden Tess Boekema en Mark Hakbijl en nieuw gekwalificeerde Remco Akse, hierbij vergezeld alsmede aangemoedigd door Carla Boekema.
 
Tess was al eerste aan de beurt, maar had het niet gemakkelijk. In een te langzame groep kwam ze al snel op kop te lopen en had daardoor geen voordeel van de anderen. Met de groep daarvoor meegaan leek in eerste instantie te hoog gegrepen, maar was wellicht de betere keuze geweest. Het liep echter precies anders.
 
Remco en Mark mochten daarna van start en bleven het overgrote deel van de afstand in elkaars kielzog lopen. Met bijzonder vlakke kilometertijden bleek Remco uiteindelijk net de sterkste, hoewel hij tegelijkertijd wel van zijn lichaam - meer bepaald zijn rechtervoet - verloor. Laten we hopen dat de schade meevalt.
 
Het kan als volgt kort worden samengevat:
Remco Akse 16:45 (51 van de 57)
Mark Hakbijl 16:47 (52 van de 57)
Tess Boekema 17:53 (7 van de 19)
 
Mark, Tess en Remco voor de start
 
Tess in actie
 
Mark en Remco in actie