Vier BB-lopers hebben op het laatste moment besloten deel te nemen aan de 50ste Enschede marathon. Voor de één kwam de marathon van Rotterdam te snel na een ultraloop van 100 km over het Noordzeestrand (Timo). Een ander wilde revanche voor de marathon van Rotterdam, waar hij uitstapte (Remco). Weer een andere BB-er vond de marathon van Enschede een goede voorbereiding op een 12-uursloop (Peter). En 1 BB-er begon toch spijt te krijgen dat hij geen voorjaarsmarathon had ingepland (Andre). Tegen deze achtergrond stonden zij aan de start van de oudste marathon van Nederland (en West-Europa volgens de marathonwebsite). 

Daar waar de weersvooruitzichten aanvankelijk goed loopweer voorspelden, liepen de temperaturen in Enschede tijdens de marathon op tot waarden tussen de 20 en 25 graden. Erg goed voor het publiek en de sfeer langs de route (die was met name in Lonneker en omstreken bijzonder goed), iets minder voor de (meeste) lopers. Ondanks deze weersomstandigheden lukte het ‘onze ultraman’ Peter Ligthart om binnen 3 uur over de finish te komen. Een erg knappe prestatie waarmee hij als tweede eindigde bij de mannen 50+. Ook de andere BB-ers leverden een degelijke prestatie, waarmee zij uiteindelijk als vijfde eindigden bij de Club Challenge.

Uitslag:
Peter Ligthart               2:58:40 (2e 50+)
Andre Gijsendorffer     3:08:30
Timo Berkenbosch       3:16:00
Remco Groot Beumer  3:17:11

de "vier" musketiers
Peter Ligthart (archief foto)Andre Gijsendorffer (archief foto)Timo Berkenbosch (archief foto)Remco Groot Beumer (archief foto)