Een tiental BB-lopers deed gisteren mee aan de mooiste marathon van Nederland, die van Rotterdam. Het was geweldig weer om aan te moedigen wat dan ook te zien was aan de enorme hoeveelheid publiek echter voor de lopers liepen de temperaturen onder het “genot” van een waterig zonnetje toch wat te hoog op gedurende de race.

Met een start direct aan de voet van de Erasmusbrug was het parcours wat veranderd ten opzichte van andere jaren – het was daardoor wel wat lastig doorlopen de eerste kilometers, al slingerend moest er gezocht worden naar een plek in het veld die recht deed aan je snelheid. Vooral Crooswijk barstte uit zijn voegen onder de enthousiaste aanmoedigingen van het publiek dat zich rijen dik had opgesteld langs het parcours.

Het lukte 3 van onze lopers onder de magische 3-uur grens te blijven; Hermen van der Wal (2.43.16), Martijn Schakelaar (2.53.41) en Frankwin Mussche (2.58.48).

Sjoerd Rosema en Michel Blaauwgeers liepen een verdienstelijk debuut van 3.13.00 respectievelijk 3.15.57. Enige BB-dame, Sanne Pluim liep een dik persoonlijk record van 3.36.45.

Jeroen ten Klooster finishte net boven de 3 uur in een zeker niet onverdienstelijke tijd van 3.01.46. Mark Hogeboom had te kampen met opspelende darmen en moest genoegen nemen met een tijd van 3.18.24.

Roelof Rekker kon de klok stilzetten op 3.56.24. 

Jos Boomsma haalde de eindstreep niet. Hij liep vanaf de eerste kilometers al niet zoals gewenst en besloot dan ook na 28 kilometer de strijd te staken.

BB lopers klaar voor de startBB lopers klaar voor de start
Roelof RekkerRoelof Rekker
Sjoerd RosemaSjoerd Rosema