Nog twee nachten en het zover, de marathon van Rotterdam. Twee BB-lopers debuteren op de marathon. Michel Blauwgeers en Sjoerd Rosema gaan ervoor. Net als de andere clubgenoten. Na een voorbereiding van iets meer dan drie maanden moet het voor hen zondagochtend gaan gebeuren.

“De trainingen zijn allemaal goed gegaan ik voel me fit en energiek. De afgelopen maanden hebben we veel tips gehad van onze trainers en marathonlopers binnen onze club. Ik heb er erg veel zin in. Laat het startschot maar klinken. Hopelijk passeren we drie uur later de finish op de Coolsingel. Persoonlijk ga ik weg op een tijd rond de 3 uur en 15 minuten. Verder wil ik vooral ook genieten van deze afstand.” aldus Sjoerd.

De weersomstandigheden zijn voor de toeschouwers ideaal. Voor de marathonlopers zal de temperatuur, hoewel deze de afgelopen dagen steeds iets oploopt, niet te veel roet in het eten gooien bij menig marathonlopers.

“Gewoon iets behoudender van start gaan, bij elke post drinken en genieten. Zeker de eerste helft van de wedstrijd en dan vertrouwen dat het hardlopen zolang mogelijk lekker ontspannen zal blijven gaan. Ik ga cruisen op 4’20” per kilometer en als het goed blijft gaan de laatste kilometers wellicht nog ietsjes sneller”, aldus Michel.

Zondagmiddag zullen we het zien hoe onze clubgenoten het ervan af hebben gebracht.
Aan de start staan:
 
Sanne Pluim
Martijn Schakelaar
Mark Hogeboom,
Jos Boomsma
Jeroen ten Klooster
Frankwin Mussche
Sjoerd Rosema
Michel Blauwgeers
Roelof Rekker
Hermen van der Wal
 
Sjoerd Rosema
Michel Blaauwgeers (rechts)